Fige Dalma

Oktatónk: Fige Dalma

Fige Dalmának hívnak, 21 éves vagyok, ebből mindössze 3 évet nem töltöttem a lovak közelében.

A gimnáziumot már Bábolnán töltöttem, lótenyésztést és belovaglást tanultam, később lovas túra vezetői és lovas oktatói  végzettséget is szereztem.

Amit ennél sokkal fontosabbnak tartok elmondani, hogy a gyerekek oktatása, nevelése és a ló szeretete határozza, határozta meg a mindennapjaimat. A lótartásban több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezem és rendkívül büszke vagyok rá, hogy az 5 év oktatás alatt sok gyerkőcnek sikerült átadnom azt a tiszteletet, alázatot és életörömöt, amit a ló közelsége és a lovaglás taníthat nekünk.

Aki a tanítványom lesz készüljön fel arra, hogy nem csak a lovaglás tudását, hanem a ló szeretetét is igyekszem átadni, a nyergeléstől a paták tisztításáig mindent kipróbálunk együtt, hogy közel kerüljünk a bolygónk egyik legcsodálatosabb állatához, a lóhoz. Amit még érdemes tudni rólam, hogy életem szerelme Virág egy kisbéri kanca és csikója Vadon, akiknek szívesen bemutatlak, ők az én társaim.

Budafokon nőttem fel és a szüleimnek köszönhetően egész eddigi életemet lovak között tölthettem. Nagyon sok lovastúrán és huszárprogramban vettem részt, hagyományőrző eseményeken jelentünk meg lovaimmal.

Óriási tisztelettel emlékezek Fodor Ferenc huszár ezredes barátomra, aki elindított az utamon, akitől a lovas élet alapjait megtanulhattam.