Gyurik Petra

Oktatónk: Gyurik Petra

Hat éves korom óta lovagolok. Tizenkét évesen tettem sikeres rajtengedély vizsgát, majd díjugratásban alapszinten versenyeztem.

Tizenhét évesen felvételt nyertem az Epona Spanyol Lovas Iskolába. Itt négy csodálatos évet töltöttem el. A tökéletes idomítóülés kialakításától kezdve, fokozatosan egyre magasabb szintű lovakon lovagoltam egészen a Nagydíjig. A magas iskolai feladatokban és a csikókiképzésben is részvettem. Az utolsó évben pedig segédoktatóként tevékenykedtem.

Számos rendezvény részvevője voltam. (OTP Lovas Világkupa, Budai vár, Szilvásvárad…) Így magas szintű lovas tudásom az idomító lovaglás területén szereztem.

(Borsó Dorottya, Borsó Ágnes és természetesen a lovak kitartó segítségével) Rengeteg fegyelmet, türelmet és alázatot tanultam, amik nélkül elképzelhetetlen számomra a lóval való munka.

Lovagolni nem azért tanulunk, hogy „ne essünk le”, hanem azért, hogy megtanuljunk a lovak nyelvén beszélni! Így aztán egy szívként érjünk el bármit, amit kitűztünk célul. Ennek elérése pedig a mindennapos munka és gyakorlás maga.

Célom olyan haladó lovasok oktatása, akik egyet értenek a szemléletemmel és mestereivé szeretnének válni ennek az igazán gyönyörű művészi sportnak.

„A ló ember nélkül is ló, a lovas ló nélkül csak egy ember!”