Kardos Lovasiskola

Lovastúra
vezető

Egy lovas képzés,
amivel minden lovas
munkakört betölthetsz

Kardos Lovasiskola Lovas képzés Kardos Lovasiskola Lovas képzés

Lovas képzés

Lovastúra-vezető képzés

A 14/2008. (XII. 20.) ÖM rendelet a lovas szolgáltató tevékenységről egyértelműen rögzíti, miképpen lehet végezni lovas szolgáltató tevékenységet. Minden lovas tevékenység, lovagoltatás, lovas oktatás, lovasterápia, fogyatékos személynek nyújtott lovas szolgáltatás, terep- vagy túralovaglás, fogathajtás, fogathajtás oktatás, fogatoztatás, lovas bemutató engedélyhez kötött, és a tevékenységet végzőknek megfelelő végzettséggel kell rendelkezni!

A lovastúra-vezető képzés minden lovas szolgáltatáshoz, minden munkakörben megoldást nyújt, ezért tiszta szívvel ajánljuk minden lovas szolgáltatást végző személynek, mindenkinek aki ezen a területen szakmai munkát végez!

Mi lehetsz,
ha elvégzed a képzést?

•  Lovastúra-vezető
•  Lovarda üzemeltető; lovarda vezető
•  Lovastábor-vezető
•  Lovasoktató, lovas edző
•  Szakmai vezető

Ismerje meg a Kardos Világot!

Kardos Lovasiskola Tapasztalat

Tapasztalat

Lassan 10 éves tapasztalattal rendelkezünk lovas felnőttképzések területén, több száz lovas szakembernek segítettünk már a megfelelő végzettség megszerzésében. Lovas felnőttképzésekben piacvezetők vagyunk!

Kardos Lovasiskola Vizsgáztatás

Vizsgáztatás

A vizsgát is ott fogod letenni, ahol a gyakorlati képzést folytattad, ugyanazokon a lovakon, ugyanabban a környezetben.

Kardos Lovasiskola Helyszín

Helyszín

A Kardos Lovasiskola 4 hektáron, több, mint 30 lóval várja a lovastúra-vezetőket. Helyszínünkön egy világítással felszerelt homokos pályán és egy óriási füves pályán gyakorolhatnak a képzésben részt vevők, a lovaink a felnőttképzésekre vannak felkészítve, a képzésre a lovakat mi biztosítjuk!

Kardos Lovasiskola Oktatók

Oktatók

Oktatóink a lovastúra-vezető programkövetelmény megalkotói, óriási tapasztalattal rendelkeznek iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli felnőttképzések megvalósításában, országosan ismert szakemberek!

Kardos Lovasiskola Online

Online

Az elméleti tananyagot online képzés keret- ében biztosítjuk, otthonról tudsz felkészülni, amikor neked megfelelő, a résztvevőknek az online tananyag folyamatosan elérhető!

Kardos Lovasiskola Tananyagok

Tananyagok

Jelenleg kiadás alatt van Pusztai Zsófia Lovas felnőttképzések: Alapozó Lovas szakmai ismeretek című könyve, ami a nyomtatásban megjelenéséig is, online segíti a résztvevőket a felkészülésben!

Szeretnék kérni egy
részletes ajánlatot!

Lovastúra-vezető képzésről


A szakképesítéssel betölthető munkakörök:

•  Lovastúra-vezető
•  Lovarda üzemeltető; lovarda vezető
•  Lovastábor-vezető
•  Lovasoktató, lovas edző
•  Szakmai vezető

A képzés megkezdésének feltételei:

•  Középfokú iskolai végzettség (érettségi) + betöltött 18.-ik életév.
•  Egészségügyi alkalmassági igazolás
•  Alapfokú angol vagy német nyelvismeret (nyelvi érettségi, vagy nyelvvizsga, vagy előzetes tudásmérés alapján)
•  Erkölcsi bizonyítvány (díjmentesen igényelhető ügyfélkapun keresztül:
https://www.nyilvantarto.hu/ugyseged/ErkolcsiKerelemInditasa.xhtml,
vagy kormányablakban:
https://kormanyablak.hu/hu/feladatkorok/58/OKMIR00097)
•  Próbalovagláson való részvétel

A vizsgára bocsátás feltétele:

•  Elsősegélynyújtó tanfolyam (B kategóriás jogosítvánnyal igazolható,
vagy lovardánkban szervezett elsősegélynyújtó tanfolyam elvégzése,
vagy elsősegélynyújtó tanfolyam elvégzését igazoló dokumentum)


A képzés tervezett időtartama:

•  A képzés időtartama előzetes tudásszint felmérés alapján lerövidülhet.
•  4-5 hónap (Előzetes tudásszint felmérés alapján)

Kardos Lovasiskola

Ezt A VIDEÓT MÁR LÁTTAD?

JÓ KIS VIDEÓ

Szeretnék kérni egy
részletes ajánlatot!

INFORMÁCIÓ

+36 30 555 4532

Mikor indulnak a képzések?

Érdeklődj online, vagy telefonon, várhatóan minden hónapban indítunk lovastúra-vezető képzést!

Milyen napokon vannak?

Az elméleti képzés online kerül megvalósításra, a gyakorlati képzés oktatási napjai jellemzően hétvégi napokon.

Mikor és hol vizsgázunk?

A tanfolyam kezdését követően várhatóan 5 hónapon belül megtörténik a vizsga. A tanfolyam gyakorlati képzése és a vizsga a Kardos Lovasiskolában lesz!

A KÉPZÉS DÍJA

A KÉPZÉS DÍJA

Kedvezményezett: Sztáv Felnőttképző zrt.
Számlaszám: 10300002-20120980-00003285
300 000 Ft tandíj + 8 000 Ft egészségügyi alkalmassági díj +Vizsgadíj (várhatóan 72 000 Ft)

Részletfizetés:

4 részletben (tandíj + egészségügyi alkalmassági 3 részlet + szakmai vizsga 4. részlet)

Beiratkozáskor:

100 000 Ft tandíj + 8 000 Ft egészségügyi alkalmassági díj
Hónap 10-ig 100 000 Ft tandíj
Hónap 10-ig 100 000 Ft tandíj

Utolsó részlet:

(várhatóan) 72 000 Ft vizsgadíj, a tanfolyam elvégézését követően

A képzés és a vizsga helyszíne:

Kardos Lovasiskola, Szigetszentmiklós, 2310 Szigetszentmiklós, Kardos István utca 35. A résztvevő, az államilag elismert szakképzettséget igazoló bizonyítvány megszerzéséért akkreditált vizsgaközpontnál vizsgázik, a vizsga helyszíne a Kardos Lovasiskola!

BEIRATKOZÁSHOZ SZÜKSÉGES LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

- Jelentkezési lap
- Jelentkezési lap Foglalkozás-egészségügyi vizsgálatra
- Hozzájáruló nyilatkozat
+ LETÖLTHETŐ KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ

KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK

Kardos Lovasiskola
A lovastúra-vezető, olyan túrákat vezet, melyet a túrázók lóháton tesznek meg. Ehhez olyan speciális lovas szakmai, túravezetői, táboroztatási elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezik, amelyek révén képes önállóan a lovas túrák tervezésére, szervezésére, vezetésére, lovai és lovasai felkészítésére. Mindezen tevékenységeket oly módon hajtja végre, hogy szakmai környezetének példát mutat a „jó gazda gondosságáról”.

A résztvevő, a képzés elvégzése után képes lesz minden tekintetben biztonságos, élményekben gazdag, jó hangulatú, (a lovak számára is) magas minőségű lovas túrákat lebonyolítani, kezdő és haladó lovasait a túralovaglásra felkészíteni, lovardát vezetni.
Kardos Lovasiskola ÁRGARANCIA

ÁRGARANCIA

Vállaljuk, hogy amennyiben most jelentkezel a tavalyi áron, 300 000 Ft-ért tudod elvégezni a tanfolyamot!

Kardos Lovasiskola VIZSGA

VIZSGA

A nálunk végzett diákok a szakmai vizsgát is nálunk tudják letenni, több akkreditált vizsgaközpontnak is kiemelt vizsgahelyszíne vagyunk!

A képzés moduljai:

Lovas szakmai ismeretek

Készségek, képességek

Betartja, elmagyarázza és betartatja a lovakkal kapcsolatos összes balesetvédelmi szabályokat a lovas túra résztvevőivel.

Kialakítja a lovak igényei szerint az otthoni, a pihenőhely és az idegen szálláson lévő istállót.

Az otthoni istállóban, a túra közben és az idegen szálláson megtervezi, kialakítja és biztosítja, a lovak takarmányozásának higiéniai követelményét, a takarmányozás rendjét, a takarmányok meglétét és megfelelő adagját.

Képes megkülönböztetni az egészséges és a beteg lovat, a fertőző betegségben szenvedő lovat elkülöníteni, a kólikázó lónak elsősegélyt nyújtani, a klinikai paramétereket az állatorvosnak átadni, a töréseket – nyomásokat megelőzni és kezelni, a sánta lovat felismerni és kímélni (pihentetni/hazavitetni/helyettesíteni). Összeállítja a saját istálló vakcinázási rendjét.

A saját lovainak okiratait folyamatosan nyomon követi és rendben tartja; A túrára érkező idegen lovat a lóútlevéllel összehasonlítja, beazonosítja, és elemzi a vakcinázási információkat és a kötelező vérvételek eredményeit.

Képes a bokszban, karámban, szabadon lévő lovat/lovakat biztonsággal megközelíteni, befogni, rögzíteni. Képes a lovat szabályosan ápolni és szerszámozni, valamint megelőzni és kezelni a ló rossz szokásait.

Betartja és képes betartatni lovasaival a ló ki- és bevezetésének szabályait, a helyes lóra és lóról szállást, a lóval való munka megkezdésének és befejezésének szabályait a lovardában és a tereplovagláson.

Biztonsággal, készség szinten és a szabályok betartásával mozgatja a lovat futószáron lovas alatt és lovas nélkül, a ló edzéstervébe illesztve.

Készség szinten lovag a három jármódban a lovardában és a terepen, képes összeállítani és végrehajtani a lovak és lovasok lovas-túrára való felkészítését úgy, hogy a lovak állapota, idomítottsági szintjük folyamatosan előre haladjon.

Ismeri a fogat kialakulásának történetét, a kocsi típusokat, a fogatolási módokat, valamint a fogathajtás balesetvédelmi előírásait, a szerszámozás, és a ki- és befogás menetét.

Ismeretek

Ismeri, érti és elmondja a ló tartásával, takarmányozásával, gondozásával, szerszámozásával, lovaglással kapcsolatos balesetvédelmi szabályokat.

Ismeri a lovak igényeit az istállóval szemben.

Ismeri a lovak emésztési rendszerét, takarmányozásának higiéniai követelményeit, a takarmányozás rendjét, a lovak takarmányait, felismeri a takarmányok minőségét (a mérgező növényeket) és ki tudja számolni a lovak különböző munkához igazított takarmány adagját.

Ismeri és felismeri a lovak fertőző betegségeit a tünetek alapján és megfelelő módon elkülöníti a beteg állatot, valamint a kólikázó lovat, az egészséges és a beteg lovak klinikai paramétereit, és a sántaságot, valamint a vakcinázási rendet.

Ismeri a lótenyésztésben használt okiratokat és bizonylatokat, az egyedi tartós jelöléseket, valamint ismeri az egyed azonosításának módjait (színek, jegyek, bélyegek, kormeghatározás, chip leolvasás).

Ismeri a ló megközelítésének, rögzítésének, ápolásának, szerszámozásának szabályait, módjait, hibáit, fontosságát, valamint rendelkezik ló etológiai ismeretekkel.

Ismeri és elmondja a ló ki- és bevezetésének szabályait, a helyes lóra és lóról szállást, a lóval való munka megkezdésének és befejezésének szabályait a lovardában és a tereplovagláson.

Ismeri és érti a ló futószárazásának helyszínével, szempontjaival, szerszámzatával, módjával és menetével kapcsolatos elvárásokat.

Ismeri és érti a helyes ülést, típusait és az üléshibákat, a lovas segítségeit, a lovardai patanyom figurákat, a lovaglás technikai elemeit mind a három jármódban, az iskola feladatokat és az idomító skálát.

Ellenőrzi és karbantartja a lovak fogatban történő használatának szerszámait és eszközeit, gondoskodik a szerszámok helyes tárolásáról, előkészíti és ellenőrzi a kocsit a fogathajtáshoz, gondoskodik a kocsi és részeinek megfelelő tárolásáról. Fel- és leszerszámozza, be- és kifogja a lovakat. Betartja a lovakkal kapcsolatos tevékenységek és a fogathajtás biztonsági, valamint munkabiztonsági és munkaegészségügyi előírásait.

Elvárt viselke- désmódok, attitűdök

Szem előtt tartja és magára nézve kötelezőnek fogadja el a lovakkal kapcsolatos balesetvédelmi szabályokat.

Szem előtt tartja a lovak igényeit az elhelyezésükkel kapcsolatban és képviseli azokat.

Szem előtt tartja a lovak igényeit a takarmányok minőségével és mennyiségével kapcsolatban és képviseli azokat.

Szem előtt tartja a lovak egészségi állapotát, törekszik minden tekintetben megelőzni lovak megbetegedését, sérülését, és képviseli a lovak érdekeit.

Szem előtt tartja a saját lóállomány érdekeit, kritikusan szemléli a túrára érkező ló útlevelét, és magára nézve is kötelezőnek tartja az állat jól léti és egészségügyi előírásokat.

Elkötelezett az igényes és precíz munkavégzés (ló megközelítése, rögzítése, ápolása, szerszámozása) iránt. Magára nézve kötelezőnek tartja a minőségi munkavégzést, és szem előtt tartja a lovak igényeit és jól létét.

Minden körülmények között szem előtt tartja a balesetek megelőzését és a lovak jól létét. Magára és lovasaira nézve kötelezőnek fogadja el, és fogadtatja el a ló ki- és bevezetésének szabályait, a helyes lóra és lóról szállást, a lóval való munka megkezdésének és befejezésének szabályait a lovardában és a tereplovagláson.

Szem előtt tartja a baleset megelőzését mind a lovasra, mind a lóra nézve. Munkája során törekszik a tökéletességre.

Képviseli a rá bízott lovak érdekeit; szem előtt tartja a lovak jól létét; elkötelezett a minőségi munkavégzés iránt.

Szem előtt tartja a baleset megelőzését mind a lovasra és lóra, mind a fogatra nézve. Munkája során törekszik a tökéletességre.

Önállóság és felelősség mértéke

Teljes felelősséget vállal önállóan a rá bízott lovak és a lovas túrán résztvevő személyek lelki és testi épségéért, valamint tetteikért.

Teljes felelősséget vállal a saját és a túrára hozott idegen lovak elhelyezéséért.

Teljes felelősséget vállal a saját és a túrára hozott idegen lovak takarmányozásáért.

Önállóan dönt a saját és a túrára hozott idegen lovak egészségi állapotáról a tünetek alapján; Felelősséget vállal a döntéseinek következményéért, képes az önellenőrzésre és az önálló hibajavításra.

Önállóan ellenőrzi a túrára hozott lovak útlevelét, beazonosítja lovat, és teljes felelősséggel dönt, hogy a vakcinázása és laboratóriumi eredményei alapján részt vehet-e a túrán.

Önállóan ellenőrzi és felelősséget vállal saját és túra lovasai munkavégzéséért (ló megközelítése, rögzítése, ápolása, szerszámozása), a hibákat önállóan korrigálja vagy korrigáltatja.

Önálló felelősségének tudatában végzi tevékenységét, és irányítja lovasait; saját és lovasai munkavégzéséért teljes anyagi és erkölcsi felelősséget vállal.

Önállóan és felelősséget vállalva végzi a ló futószárazását lovas alatt és lovas nélkül.

Önállóan koordinálja a rá bízott lovak edzését és felelősséget vállal fizikai és mentális állapotukért.

Irányítja a fogattal kapcsolatos feladatokat, munkáját tudatosan végzi, döntéseit átgondolja.

Készségek, képességek

Összeállítja a ló és lovas párokat. Képes a próbalovagoltatáson objektíven elbírálni a lovas tudását, futószáron javítani a lovas ülését, osztálylovaglást irányítani, tereplovaglást vezetni, lovaglástechnikai tanácsokat adni a lovasoknak. Magabiztosan használja a szakmai kifejezéseket, megállapítja és javítja a lovas hibáit. Összeállítja a felkészülést és felkészíti lovasait a lovastúrára. Szükség esetén elsősegélyt nyújt és segítséget hív.

Képes meghatározni az adott lovastúrához szükséges felszereléseket, azokat rendszeresen karbantartani, a málhát összekészíteni, a málhás lovat felszerszámozni és felmálházni, valamint vezetéken vezetni.

Összeállítja a menetoszlopot (tekintettel a lovak ivarára – korára - szokásaira, minden reggel indulás előtt ellenőrzi a szerszámzatot, meneteligazítást és balesetvédelmi oktatást tart, ismerteti a résztvevőkkel a terep és túralovaglás szabályait. A túra közben, minden reggel és este szemlézi a lovakat (törés, nyomás, sántaság, túlterhelés) és gondoskodik tartalék lóról, patkolókovácsról, állatorvosról amennyiben szükség van rá.

Képes vezetői hatást gyakorolni, (tevékenységüket, munkájukat irányítani) a túrán résztvevőkre, alkalmazni a vezetői-, pszichológiai-, pedagógiai és kommunikációs ismereteit. Hiteles lovas szakmai és túra vezető.

Képes a modern tájoló eszköz meghibásodása esetén is tájoló és térkép használatával, biztonsággal vezetni a lovastúrát. Azonnal alkalmazkodik és utasítja a résztvevőket az időjárás és a környezet viszontagságaihoz, illetve új („B” terv szerint), biztonságos útvonalat választ.

Megtervezi a túra során a pihenőket, illetve kiválasztja az ideiglenes táborverésre alkalmas helyszíneket és irányítja annak munkálatait úgy, hogy közben betartja és betartatja az erdőhasználat szabályait.

Azonnal felismeri és kezeli a fellépő problémákat, akadályokat és veszélyforrásokat úgy, hogy a baleset kockázatát a minimálisra csökkenti, mind a lovasok és lovak számára, a teljes nyugalom fenntartásával, nappal és éjszaka is.

Azonnal felismeri és kezeli a fellépő problémákat, akadályokat és veszélyforrásokat úgy, hogy a baleset kockázatát a minimálisra csökkenti, mind a lovasok és lovak számára, a teljes nyugalom fenntartásával.

A lovastúra megtervezéséhez begyűjti a szükséges információkat, felméri a résztvevők igényeit, figyelemmel kíséri a lovastúrát érintő jogi szabályokat.

Kiválasztja, összeállítja és megtervezi a túra típusát, témáját, szálláshelyeit és útvonalát, az előzetesen felmért igények alapján, valamint szükség esetén az alternatívák lehetőségeit. Túra tervet készít.

Előzetesen bejárja a túraútvonalat, szintkülönbségeket és távolságot mér, talajtípusokat és terepviszonyokat állapít meg, szükség esetére alternatív lehetőségeket keres, valamint figyelemmel kíséri a túraútvonalak állapotát, a túrát befolyásoló tényezőket. Megtervezi a lovas csapat összetételét, a pihenőket, a menetidőt, a pihenőnapokat, és az ellátmányokat, valamint a kiegészítő program lehetőségeket.

Szakmai kapcsolatrendszert épít ki és tart fent a különböző szálláshely és vendéglátó szolgáltatókkal. Tárgyalásokat folytat és megállapodik a szálláshely adókkal és vendéglátó egységekkel, biztosítja a lovasok és a lovak részére az ellátmányt, az útvonalon és a szálláshelyen egyaránt.

Hirdető anyagokat és programismertetőket tervez és állít össze, piackutatást végez, kreatívan alkalmazza a marketing kommunikációs eszközöket.

Nyilvántartást vezet a külső kapcsolatokról, a megrendelésekről a teljesítésekről, csoportokról, a befizetésekről, a programokról, a munkabeosztásról. Kezeli a szerződéseket. Panaszokat, észrevételeket kezel, fejleszti ügyfélkapcsolati rendszerét.

Ismeretek

Ismeri és érti a lovasítás, a próbalovagoltatás, a futószáras oktatás, az osztálylovaglás, a tereplovaglás szabályait, a karjelzéseket, a fokozatosság elvét, a tervezett terhelés anatómiai hátterét, a lovas, lovastúrára való felkészítésének menetét. Tudja az elsősegélynyújtás szabályait.

Ismeri és érti a málha és málházás fogalmát; Tudja, hogy mit kell tartalmaznia a málhának és hogyan kell vezetni a málhás lovat.

Ismeri a meneteligazítás és a reggeli - esti lószemle jelentőségét, elveit, végrehajtásának menetét. Ismeri az előforduló problémákat és megoldási lehetőségeket.

Ismeri a túrán résztvevők (lovasok, kísérők, személyzet) életkori és pszichológiai sajátosságaikat, a személyiség típusokat, terhelhetőségüket, motiválhatóságukat, a közösség építés elveit, a hiteles lovastúra-vezető ismérveit.

Ismeri a modern és hagyományos tájoló eszközöket, a tájékozódás szabályait, és a térképolvasást, turista jelzéseket. Felismeri a talaj és terepviszonyokat, valamint az időjárás változás jeleit és ezek összefüggéseit.

Ismeri az ideiglenes táborverés és erdőhasználat szabályait.

Ismeri a lovastúrán előforduló természetes akadályokat és veszélyforrásokat, valamint az azokra vonatkozó vészhelyzeti protokollt, valamint az éjszakai lovaglás szabályait.

Ismeri a lovastúrán előforduló mesterséges akadályokat és veszélyforrásokat, valamint az azokra vonatkozó vészhelyzeti protokollt.

Ismeri az információ gyűjtés modern és hagyományos szintereit.

Ismeri a bejárható Magyarország túraútvonalait, az engedély köteles útszakaszokat, a túrák típusait, a helyi adottságokat (látványosság és szálláshelyek) és a lehetséges túra témákat.

Ismeri és azonosítja a talaj és terepviszonyokat, valamint a meteorológiai hatások következményeit.

Ismeri a résztvevők és a lovak ellátásának fiziológiai és ellátmányának egészségügyi vonatkozásait.

Ismeri a hivatalos kapcsolat felvételi módokat és elveket, a tárgyalás technikai elemeket.

Ismeri a marketing folyamatokat, a kommunikációs eszközök használatát, a piackutatás elveit.

Ismeri a nyilvántartás vezetés, az adatkezelés és az ügyfélszolgálat alapelveit és szabályait.

Elvárt viselke- désmódok, attitűdök

Szem előtt tartja a szabályok betartását, képviseli a lovak és lovasok érdekeit. Elkötelezett a minőségi munkavégzés iránt.

Törekszik a tökéletes minőségi munkavégzésre, szem előtt tartja a baleset megelőzését és a lovak érdekeit.

Elkötelezett a rá bízott lovak jól léte és hosszú hasznos élettartama iránt, szem előtt tartja a balesetek megelőzését, lovaival és lovasaival szemben korrekt.

Szilárd erkölcsökkel rendelkezik, feddhetetlen előéletű, szabálykövető, logikus gondolkodású, bátor és önfeláldozó.

Szem előtt tartja a lovasok és lovak biztonságát, testi és lelki épségét.

Szem előtt tartja a lovak és a lovasok érdekeit, az erdőhasználat és a környezetvédelmi előírásokat.

Belátja az adott probléma nagyságát és kockázatát; Szem előtt tartja a lovasok és lovak biztonságát, testi és lelki épségét.

Belátja az adott probléma nagyságát és kockázatát; Szem előtt tartja a lovasok és lovak biztonságát, testi és lelki épségét.

Szem előtt tartja a lovastúrán résztvevők igényeit, az aktuális rendezvényeket és programokat a túra megtervezésénél, figyelemmel kíséri Magyarország kiemelt lovastúra útvonalait.

Szem előtt tartja a természetvédelmi előírásokat, és az erdőhasználati törvényt.

Szem előtt tartja az útvonal választásnál, hogy ha szükséges fogattal is bejárható legyen az útvonal, és figyelemmel kíséri az időjárás előrejelzéseket, és az időjárás hatását a túraútvonalra.

A csapat összeállításnál szem előtt tartja a résztvevők lovas tudását, a pihenők és az ellátmány tervezésnél tekintettel van a résztvevők korára, nemére, fizikai állapotukra.

Szem előtt tartja a lovasok előzetesen felmért igényeit a szálláshellyel és ellátmánnyal szemben.

Betartja a tisztességes üzlet elvét, igyekszik kihasználni a piaci réseket.

Betartja az adatkezelési előírásokat, törekszik a minőségi szolgáltatás nyújtásra a lovastúra minden területén.

Önállóság és felelősség mértéke

Tudatosan és felelősségteljesen végzi munkáját, képes az önellenőrzésre és a hibák javítására; Önállóan végzi a lovasítást, a futószárazást, az osztálylovaglás irányítását, a tereplovaglás vezetését a lovak és a lovasok túrára való felkészítését. Döntéseiért felelősséget vállal.

A málházás munkálatait önállóan végzi, illetve irányítja lovasait, és ellenőrzi munkájukat, a hibákat kijavítja, döntéseiért felelősséget vállal és az általa vezetett málhás lóért.

Önállóan hoz döntéseket és ezekért vállalja a felelősséget.

Döntéseit mindig a szakma írt és íratlan szabályai alapján hozza, felelőssége teljes tudatában.

Döntéseit mindig a szakma írt és íratlan szabályai alapján hozza, felelőssége teljes tudatában.

Önállóan dönt és felelősséget vállal.

Döntéseit mindig a szakma szabályai alapján hozza, felelőssége teljes tudatában.

Döntéseit mindig a szakma szabályai alapján hozza, felelőssége teljes tudatában.

Önálló döntéseket hoz.

Döntéseit önállóan hozza, képes az önellenőrzésre, változó körülmények hatására, szakmailag megalapozottan azonnal új alternatívát választani.

Önállóan, rugalmasan és gyorsan képes megalapozott és átgondolt döntéseket hozni.

Munkáját tudatosan végzi, döntéseit átgondolja és felelősséget vállal.

Döntéseit önállóan és felelősség teljesen hozza meg.

Döntéseit önállóan, átgondoltan és felelősség teljesen hozza meg.

Döntéseit önállóan, átgondoltan és felelősség teljesen hozza meg.

Lovas táboroztatási ismeretek

Készségek, képességek

Az előzetesen felmért igények alapján megszervezi a táborozók étkeztetését és elhelyezését. Biztosítja a lovas tábor működéséhez szükséges személyi, tárgyi feltételeket, gondoskodik a működés során szükséges felszerelésekről, anyagokról. Koordinálja a táborozók fogadását, távozását. Kapcsolatot tart a külső szolgáltatókkal.

Megszervezi a (tábor, túra) működési rendjét. Összeállítja a lovas túra / lovas tábor résztvevői számára a megfelelő programokat, alternatív programlehetőséget biztosít, koordinálja a programokat, irányítja a folyamatokat, búcsúestet szervez.

A protokoll szabályai szerint magyarul és idegen nyelven kommunikál, jó hangulatot teremt, fenntartja a résztvevők érdeklődését, motiváltságát. Hivatalos leveleket készít (árajánlat, árkérés, megrendelés, visszaigazolás, szerződések, megállapodások stb.) hagyományos és digitális formában.

Fogadja a jelentkezéseket, elkészíti a beosztásokat, kiértesíti a résztvevőket. Nyilvántartást vezet a csoportokról, munkabeosztásról, külső kapcsolatokról, bizonylatokat állít ki, a lovastúrához és a lovas táborhoz kapcsolódó eszköz- és anyagmozgásokkal, a lovak ellátásával kapcsolatban. Számlát állít ki, készpénzforgalmat bonyolít, bankszámlát kezel. Iratkezeléssel kapcsolatos feladatokat lát el.

Ismeretek

Ismeri az információ gyűjtés modern és hagyományos színtereit.

Ismeri a különböző életkori sajátosságokból, valamint nemből, korból, testsúlyból, testmagasságból adódó táborozók különböző igényeit.

Ismeri a vendégek életkori sajátosságait, személyiség típusait, pszichológiai jellemzőit és a megfelelő programok és kiegészítő programok lehetőségeit.

Ismeri a nemzetközi kommunikációs csatornákat, stratégiákat és szabályokat.

Ismeri az adminisztrációs előírásokat, a nyilvántartás szabályait, a bizonylatolás elveit, és az aktuális adatkezelési szabályokat.

Elvárt viselke- désmódok, attitűdök

Szem előtt tartja a táborozók alapvető fiziológiai igényeit, kritikusan szemléli saját munkáját.

A programok és kiegészítő programok tervezésénél és szervezésénél figyelembe veszi a résztvevők igényeit.

Kommunikációja során figyelembe veszi a résztvevők által beszélt idegen nyelvet, (vagy tolmácsot fogad) életkori sajátosságaikat és a protokoll szabályait.

Kritikusan szemléli saját munkáját, szem előtt tartja a szabályokat.

Önállóság és felelősség mértéke

Döntéseit önállóan, átgondoltan és felelősség teljesen hozza meg.

Önállóan, rugalmasan és gyorsan képes megalapozott és átgondolt döntéseket hozni.

Döntéseit önállóan, átgondoltan és felelősség teljesen hozza meg.

Döntéseit önállóan, átgondoltan és felelősség teljesen hozza meg.

Szeretnék kérni egy
részletes ajánlatot!

Inkább közvetlenül keresnél minket?

Elérhetsz minket telefonon, e-mail-ben, személyesen és akár Messengeren is!

Kardos Lovasiskola

Az otthonunk! Mi itt mind azért dolgozunk, hogy az állataink a lehető legtökéletesebben el legyenek látva, hogy a környezetünk tiszta és rendezett legyen, hogy a vendégeinknek felejthetetlen élmény legyen amikor hozzánk jönnek, hogy a tanulóink sikeresek és elégedettek legyenek. Ez azért sikerül, mert mi vagyunk a világon a legjobb csapat! Hozzáértés, csapatmunka, szeretet, tisztelet, alázat és szakmaiság határozza meg a mindennapjainkat.

2310 Szigetszentmiklós, Kardos István utca 35.2310 Szigetszentmiklós, Kardos István utca 35.
Hétfő - 7:00 - 20:00
Kedd - 7:00 - 20:00
Szerda - 7:00 - 20:00
Csütörtök - 7:00 - 20:00
Péntek - 7:00 - 20:00
Szombat - 7:00 - 20:00
Vasárnap - 7:00 - 20:00
Érdekel a képzés

További kérdés esetén érdeklődj a +36305554532
telefonszámon, vagy írj nekünk a
kardoslovas@gmail.com e-mail címre.

Nézd meg, milyenek a mindennapok a Lovasiskolában!

Kardos Lovasiskola Galéria Kardos Lovasiskola Galéria Kardos Lovasiskola Galéria Kardos Lovasiskola Galéria Kardos Lovasiskola Galéria Kardos Lovasiskola Galéria Kardos Lovasiskola Galéria Kardos Lovasiskola Galéria
Több kép
Érdeklődés
Hívjon most!