ÉLMÉNY
lovaglás

Egy különleges
élmény neked!

Lovaglás

Melyik lovas élmény érdekel?

Póniséta

Időtartama:
20 perc

Időpont foglalásra
hétfőtől vasárnapig
van mód.

Futószáras oktatás

Időtartama:
30 perc

Időpont foglalásra
hétfőtől vasárnapig
van mód.

Osztálylovaglás

Időtartama:
45 perc

Időpont foglalásra
hétfőtől vasárnapig
van mód.

Tereplovaglás

Időtartama:
45 perc

Időpont foglalásra
hétfőtől vasárnapig
van mód.

Egyéni oktatás

Időtartama:
60 perc

Időpont foglalásra
hétfőtől vasárnapig
van mód.

    Időpont foglalás
    +36 30 555 4532

Póniséta

Szeretettel ajánljuk a 6 év alatti korosztály számára a póni lovakkal való élménygyűjtést.

Ismert tény, hogy a lovak jelenléte és a lovakkal való minden féle foglalkozás, pozitív hatással van a gyermekek pszichés és testi fejlődésére.

Játékos feladatokkal megtanítjuk a hozzánk érkező gyerekeket lovat pucolni és a lóval való bánásmódot is megismerhetik.

Kitűnő egyensúly fejlesztő gyakorlatokat csinálunk a ló hátán ülve, kizárólag lépésben közlekedve biztonságosan.

A gyerekek megismerkedhetnek a lovak körüli munkával is, hiszen nem csak lovaglásból áll egy óra, a lovat ki kell hozni pucolni, tisztaságot tartani körülötte, illetve munka végén leápolni, visszavinni őket a helyükre.

Ez a foglalkozás fejleszti a gondolkodást, a mozgást, az önkontrollt, a koncentrációt, illetve a lóval való kommunikációt.

Óráinkat szakképzett és gyermekbarát oktatóink különböző játékos kérdésekkel és tornával teszik izgalmassá.

A ló simogatása és a vele való „beszélgetés”, olyan érzéseket szabadít fel, amelyek segítik a zárkózottabb gyermekek megnyílását is. Várunk mindenkit szeretettel pónisétára.

Időtartama
20 perc

Egy alkalom
5.000 Ft

Bérlet
4.500 Ft

Időpont foglalás
hétfőtől vasárnapig

Futószáras oktatás

Lovagolni megtanulni hosszú idő, de megéri. Célunk, hogy mindenkinek, aki szeretné megtanulni ezt a nehéz, de gyönyörű sportot, átadjuk minden tudásunkat, amit évek alatt összegyűjtöttünk. Mire egy kezdő eljut odáig, hogy önállóan lovagoljon, komoly előkészítésre van szüksége, ezért ismertetjük ennek a csodálatos folyamatnak a felépítését.

Minden lovasunk futószáron kezd, ám előtte megtanítjuk nekik, hogyan közelítsük meg a lovat, hogy hívják a testrészeit, felszereléseit, illetve hogy hogyan kell felszerelni. Hiszünk abban, hogy minden lovasnak ismernie kell mit, hogyan és hova kell tenni a lóra, ezzel már egy kapcsolatot létesítünk vele, elkezdünk ismerkedni, kommunikálni velük.

Futószáras oktatásnál az oktató nem engedi el a lovat, úgynevezett futószáron tartja. Ő indítja, ő irányítja és ő állítja meg a lovat. Ez azért történik így, mert itt tanítjuk meg a lovasnak, hogyan kell ülni a lovon, mik a lovon való ülés szabályai. Ez az első, amit el kell sajátítani. Utána következnek a jármódok (lépés- ügetés-vágta).

Többféle egyensúly gyakorlattal, játékos feladatok tanításával segítünk a lovasoknak, hogy biztos ülésük legyen. Ha a lovas ülése már stabil, ismeri az ülés, ügetés fajtáit (könnyű ügetés, tanügetés, könnyített ülés), akkor kapja meg a szárakat. Ez a következő lépcsőfok a szabadon való lovagláshoz. Itt megtanítjuk, hogyan kell elindítani, megállítani és irányítani a lovat. Itt kezdjük tanítani a vágta beugratást is.
Mindezek elsajátítása után következik egy vizsga, amit ha a lovas jól teljesít, léphet még egy lépcsőfokot a következő szintre, az önálló lovaglásra.
Szeretettel ajánljuk gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, ezt a kezdő és újrakezdő lovasok számra alkalmas oktatást. Felső korhatár nincs!
Óráinkat szakképzett és gyermekbarát oktatóink korosztálynak megfelelően különböző kérdésekkel és tornával teszik izgalmassá.
A ló hátán van a földi mennyország, tartja a mondás, s ezt náluk képzett lovaink segítségével magad is megtapasztalhatod.

Időtartama
30 perc

Egy alkalom
6.000 Ft

Bérlet
5.500 Ft

Időpont foglalás
hétfőtől vasárnapig

Osztálylovaglás

Itt a lovas már szabadon közlekedik a lóval, az oktató a pálya közepéről adja lovas tudásának megfelelő feladatokat és a további instrukciókat.
Megtanítjuk neked a különböző patanyom figurákat (kiskör, nagykör, átváltás, átlóváltás, kígyóvonalak, stb.) A pályán egyszerre többen is lovagolhatunk, meg kell tanulni figyelni a többi lovasra, és az ilyenkor életbe lépő szabályokra.
Az önálló lovaglás lényege, hogy a lovas nyugodtan és biztonságosan tudja irányítani az általa lovagolt lovat és fontos, hogy olyan lovat is tudjon kezelni, amelyik ellenkezik az adott utasításokkal.
Mire is gondolunk? Előfordul, hogy lovunk meggondolja magát, és szeretne elvágtázni a karámokhoz, mert ott várják a társai, menne ő is legelni.
Ilyenkor, ha a lovas nem biztos magában, megijed, hirtelen nem tudja mit is tegyen, és a ló győz. Arra is felkészítjük tanulóinkat, hogyan kell ezeket a helyzeteket megoldani.
Mindezek után lehet választani magasabb szintű oktatást, melyek abban különböznek a pályalovaglástól, hogy a feladatok magasabb szintűek, több és nehezebb feladat tanulása következik. Ezt a lovas maga dönti el, melyik ág fele szeretne tovább fejlődni, a kettő nem zárja ki egymást.
Sokan elfelejtik, hogy a Ló, amin ülnek, nem egy gép, hanem egy érző, gondolkodó és rendkívül érzékeny társ, aki megengedi nekünk, hogy felüljünk a hátára.
Ezek után, választható a tereplovaglás, amit szintén egy vizsga előz meg. Ennek célja, hogy a lovas bemutassa, hogy minden jármódban és helyzetben képes kezelni és uralni a lovát. Ha a vizsgán jól teljesít, következhet az első tereplovaglás.
Gyere és lovagolj velünk szakképzett oktatóink és képzett lovaink segítségével!

Időtartama
45 perc

Egy alkalom
7.500 Ft

Bérlet
7.000 Ft

Időpont foglalás
hétfőtől vasárnapig

Tereplovaglás

Mindig is érdekelt téged a naplementében való lovaglás? Na ezt a programot neked találták ki! Aki már mind a három jármódban stabilan közlekedik, azoknak a tereplovaglás a következő lépés. Ha szeretnél kiszakadni a hétköznapokból, a munkából, esetleg az iskolából, jelentkezz be hozzánk, szombatonként 15:00-ra és kapcsolódj ki kedvenc lovacskádon barátaiddal, családtagoddal és edzőiddel.

Terepen megtanulhatsz több felé figyelni, hiszen koncentrálnod kell magadra, lovadra, többiekre, edzőidre, illetve a környezetedre. Hogy mikor jön egy traktor, egy őzike, egy fácán mikor repül fel, vajon a lovak hogy reagálhatnak, megijednek esetleg? Emiatt akár csak sétaterepen is sokkal jobban elfáradhat az ember mint pályán. Ha esetleg még csak most lettél elengedve futószárról ne keseredj el.

Vezetőszáron edzőink szívesen kivisznek sétaterepre, hogy te is megérezd a szabadság ízét. Ha kíváncsiak vagytok, hogy mi is történhet a lovardán kívül, milyen titkos kalandok várhatnak kint, jelentkezzetek be hozzánk!

Időtartama
45 perc

Egy alkalom
10.000 Ft

Időpont foglalás
hétfőtől vasárnapig

Egyéni oktatás

Egyéni fejlesztésre is van lehetőség mindenkinek, aki szereti, ha koncentráltan, egyedi igényeknek megfelelően zajlik az oktatás, illetve azon haladó lovasoknak, akik szeretnének versenyre készülni, haladó díjlovas elemeket elsajátítani vagy egy -egy elakadást egyénileg kezelni és javítani.

Játékos feladatokkal megtanítjuk a hozzánk érkező gyerekeket lovat pucolni és a lóval való bánásmódot is megismerhetik. A felnőttek számára a korosztályuknak megfelelően zajlik a képzés.

Ülés javításra és finomításra is lehetőség nyílik.

Ez a foglalkozás lehetőséget ad a földről való munkavégzésre is, mely szerves része a lovak ismerete, hiszen a nyeregből történő munkát ez is nagy mértékben segíti, a lovaglás elhagyhatatlan része.

Az egyéni oktatás kiemelten fejleszti a gondolkodást, a mozgást, az önkontrollt, a koncentrációt, illetve a lóval való kommunikációt.

Óráinkat szakképzett oktatóink az egyéni igényeknek megfelelően tartják, nagy hangsúlyt fektetve a differenciált fejlesztésre.

Időtartama
60 perc

Egy alkalom
10.000 Ft

Bérlet
9.000 Ft

Időpont foglalás
hétfőtől vasárnapig

Szereted a lovakat? Akkor neked való a LOVASTÚRA VEZETŐ KÉPZÉS

Egy lovas képzés, amivel minden lovas munkakört betölthetsz

Kérdésed van?

Érdekel valamelyik képzésünk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és mi munkanapokon,
24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot!

Milyen témában keresel minket?

Felnőtt képzés

Lovas szolgáltatás


  Elfogadom az Adatkezelési Nyilatkozatot.

Inkább közvetlenül keresnél minket?

Elérhetsz minket telefonon, e-mail-ben, személyesen és akár Messengeren is!

Kardos Lovasiskola

Az otthonunk! Mi itt mind azért dolgozunk, hogy az állataink a lehető legtökéletesebben el legyenek látva, hogy a környezetünk tiszta és rendezett legyen, hogy a vendégeinknek felejthetetlen élmény legyen amikor hozzánk jönnek, hogy a tanulóink sikeresek és elégedettek legyenek. Ez azért sikerül, mert mi vagyunk a világon a legjobb csapat! Hozzáértés, csapatmunka, szeretet, tisztelet, alázat és szakmaiság határozza meg a mindennapjainkat.

2310 Szigetszentmiklós, Kardos István utca 35.
+36 30 555 4532
kardoslovarda@gmail.com
Hétfő - 7:00 - 20:00
Kedd - 7:00 - 20:00
Szerda - 7:00 - 20:00
Csütörtök - 7:00 - 20:00
Péntek - 7:00 - 20:00
Szombat - 7:00 - 20:00
Vasárnap - 7:00 - 20:00

Szeretnél elsőként értesülni híreinkről, akcióinkról?

Iratkozz fel hírlevelünkre, és légy naprakész legújabb programjainkkal, képzéseinkkel, akcióinkkal és híreinkkel kapcsolatban!


  Elfogadom az Adatkezelési Nyilatkozatot.

Érdekel a képzés

További kérdés esetén érdeklődj a +36305554532
telefonszámon, vagy írj nekünk a
kardoslovas@gmail.com e-mail címre.

Nézd meg, milyenek a mindennapok a Lovasiskolában!

Több kép
Hívjon most!